Kiemelt black friday ajánlatok

Egy szokatlan színdarab a Thália színpadán

Egészen rendhagyó előadást tűzött műsorra a Thália Színház. A társulat eljátssza Oscar Wilde Lady Windermere legyezője című vígjátékát - de nem úgy ahogy gondolná. Valójában ez egy bepillantás a kulisszák mögé: a próbafolyamatot követheti végig a néző, rendezői utasításokkal, bakikkal és rögtönzésekkel. A hőstenorral és a Kean, a színésszel elkezdett színházi témájú sorozat legújabb darabja a nézők szeme láttára jut el az asztalra tett példánytól a tapsig.

37825093584_09d8885250_z.jpg

Mi nézők ritkán jutunk be egy színdarab próbáira ahol és látjuk azokat a folyamatokat, ahogyan egy előadás létrejön a szövegkönyvtől az elsőként felgördülő függönyig. Épp ezért nem tudhatjuk, mennyi munka van egy kiforrott előadásban, milyen odaadás, állóképesség kell hozzá. A Premierjáték pedig pont ezt mutatja be nekünk! Az ötletes és egyedülálló koncepció Csányi Sándor első rendezése, a mű pedig félig Oscar Wilde, félig a társulat munkája.

37653263005_c1f0f4df52_z.jpg

 A Lady Windermere legyezőjével aratta Oscar Wilde első nagy színpadi sikerét 1892-ben. A darab a a londoni felső tízezer világába kalauzol, ahol a társasági érintkezést az etikett szabta szigorú határok övezik. Wilde könnyed humorral tárja ezt elénk, de közben arra is rámutat, hogy a mindent fedni igyekvő látszat mögött valódi, hús-vér emberek vannak.

37825070884_e41c80f57a_z.jpg

A darabban Bán Bálint, Tóth Eszter, Mózes András, Szabó Erika, Tamási Zoltán, Vida Péter, Domokos László és Csányi Sándor is szerepel. Oscar Wilde szövegét Hamvai Kornél, a színház irodalmi vezetője fordította és alkalmazta színpadra. Csányi Sándor partnere novembertől Szamosi Zsófia Jászai Mari-díjas színművész, az Oscar-díjas Mindenki című film, és a cannes-i filmkritikusok díjával jutalmazott Egy nap főszereplője!

Premierajándék előadásra most a jegyek 30% kedvezménnyel kaphatóak!

premierajandek_474x249.jpg

 

Tetszett a motyó? Oszd meg! Megosztom Facebookon
süti beállítások módosítása